Мерки за ограничаване на разпространението на COVID-19
13 март 2020

Уважаеми потребители,

Във връзка с обявеното извънредно положение в страната и с оглед на ограничаване на разпространението на COVID-19 временно се променя дейността на „Водоснабдяване и канализация” ООД − Русе, както следва:

  1. Преустановява се приемът на граждани в сградите на дружеството, с изключение на Паричния салон на ул. „Цариград“ № 7, където ще бъде въведен пропускателен режим.
  2. Преустановява се обходът на отчетници по домовете за визуално отчитане на всички измервателни устройства. При невъзможност за самоотчитане потребеното количество вода ще се определя по реда на чл. 23, ал. 3 от Общите условия за предоставяне на ВиК услуги от ВиК оператора − на базата на средномесечния разход от предходните два отчета.
  3. Препоръчваме Ви да използвате следните възможности за дистанционно обслужване:
  • Самоотчитане

Ако сте физическо лице, може да ни изпращате информация за потреблението си, като използвате раздел „Самоотчитане на водомер“ на уебсайта ни: https://www.vik-ruse.com/domakinstva/samootchitane. Показанията си може да подавате всеки работен ден от 8:00 до 17:00 ч. и на следните телефони: 082/501 563, 082/501 573, 082/501 559 и 082/501 560.

Може да заплатите сметките си по няколко начина:

  • чрез системата на „Ипей“ АД;
  • чрез системата на „Транскарт файненшъл сървисис“ ЕАД;
  • банкови плащания могат да се извършват чрез онлайн банкиране, през разплащателна сметка или с банков превод. Повече информация може да получите на следния адрес: https://www.vik-ruse.com/plashtane-na-smetki.
  • Електронна фактура

Имате възможност да получавате своята фактура на посочен от Вас електронен адрес, като ние се ангажираме да я доставим до 24 часа от издаването ѝ. За повече информация посетете https://www.vik-ruse.com/elektronna-faktura.

  • Онлайн смяна на партида на физически лица

Може да подадете електронно заявление за смяна на партида, като посетите https://www.vik-ruse.com/domakinstva/onlayn-smyana-na-partida.

  • Въпроси, жалби и оплаквания

За да изпращате своите въпроси, жалби и оплаквания, е необходимо да използвате предназначения за това електронен формуляр в раздел „Често задавани въпроси“ на уебсайта ни, достъпен на адрес: https://www.vik-ruse.com/vaprosi. Писмени запитвания до дружеството следва да се изпращат на адрес: гр. Русе, 7000, ул. „Добруджа“ № 6.

  • Проектиране, съгласуване на инвестиционни проекти и присъединяване към ВиК мрежата

Може да получите информация за документите, които е необходимо да подадете, като изпратите запитване на pto-uslugi@vik-ruse.com или като се обадите на телефон 082/501 510. Запитвания, отправени по телефона, се приемат всеки работен ден от 9:30 до 12:00 часа.

  • За да получите обща информация за дружеството, посетете уебсайта ни www.vik-ruse.com или се обадете на тел. 082/501 560.
  • Информация за аварии и планови ремонтни дейности може да получите на адрес: http://www.vik-ruse.com/Index.aspx.
  • За да подадете сигнал за повреда, посетете https://www.vik-ruse.com/saobshti-za-povreda или се обадете на тел.: 082/820 182 и 0800 20 522.

 

Екипът на „Водоснабдяване и канализация“ ООД – Русе