Мерки за ограничаване на разпространението на COVID-19 (обновена)
27 ноември 2020

Във връзка с удължаването на извънредната епидемична обстановка, свързана с COVID-19, и на основание Заповед № З-7/28.01.2021 г. на управителя на „Водоснабдяване и канализация“ ООД – Русе Ви уведомяваме за следното:

1. Централното управление на „Водоснабдяване и канализация“ ООД – Русе ще работи с намален капацитет в периода от 01.02.2021 г. до 30.04.2021 г.

2. За периода на извънредната епидемична обстановка в Централното управление на „ВиК“ ООД − Русе документи на хартиен носител и пратки, свързани с предоставяне на услуги, ще се приемат и предават единствено на гише „Деловодство“.

3. Считано от 01.02.2021 г., се възобновяват обходите (на отчетниците, на водопроводчик-населени места и на другите служители) до имоти на потребители с водомерен възел, разположен на открито или на закрито, за визуално отчитане на показанията на водомерите. Няма да се отчитат визуално водомери, разположени в затворени пространства (апартамент, помещение и др.) в имоти на лица, поставени под карантина.

4. В сила остава въведеният по-рано пропускателен режим в административните сгради на дружеството.

С оглед на ситуацията и с цел ограничаване на разпространението на COVID-19 Ви препоръчваме да използвате следните възможности за дистанционно обслужване:

  • Самоотчитане

Показания може да подадете по няколко начина:

  • Като залепите бележка с показанията на входната врата на съответния имот.
  • Като използвате електронната услуга „Самоотчитане на водомер“: https://www.vik-ruse.com/domakinstva/samootchitane.
  • Като се обадите на следните тел. номера: 082/501 559, 082/501 560, 082/501 563, 082/501 565, 082/501 566, 082/ 501 574 и 082/501 575. Обаждания се приемат всеки делничен ден от 8:00 до 17:00 ч.
  • Информация за потреблението може да бъде съобщавана и от домоуправителите на сградите в режим на етажна собственост на посочените по-горе телефонни номера.
  • Показанията на общия водомер може да изпращате на inkaso@vik-ruse.com.

Датата на отчитане може да видите в графика за отчитане, който е достъпен в раздел „Домакинства“, подраздел „График за отчитане“ на уебсайта ни: https://www.vik-ruse.com/prowerka-na-grafik.

Във връзка с отчитането на водомери Ви припомняме, че съгласно Общите условия за предоставяне на ВиК услуги на потребителите от ВиК оператор „Водоснабдяване и канализация“ ООД – Русе отчитането на индивидуалните водомери след общия водомер се осъществява най-малко веднъж на три месеца, до 24 часа след отчитането на общия водомер. При водомери с дистанционно отчитане се извършва физическа проверка и отчет поне един път годишно.

Може да заплатите сметките си по няколко начина:

  • чрез системата на „Ипей“ АД;
  • чрез системата на „Транскарт файненшъл сървисис“ ЕАД;
  • банкови плащания могат да се извършват чрез онлайн банкиране, през разплащателна сметка или с банков превод. Повече информация може да получите на следния адрес: https://www.vik-ruse.com/plashtane-na-smetki.
  • Електронна фактура

Имате възможност да получавате своята фактура на посочен от Вас електронен адрес, като ние се ангажираме да я доставим до 24 часа от издаването ѝ. За повече информация посетете https://www.vik-ruse.com/elektronna-faktura.

  • Онлайн смяна на партида на физически лица

Може да подадете електронно заявление за смяна на партида, като посетите https://www.vik-ruse.com/domakinstva/onlayn-smyana-na-partida.

  • Въпроси, жалби и оплаквания

За да изпращате своите въпроси, жалби и оплаквания, е необходимо да използвате предназначения за това електронен формуляр в раздел „Често задавани въпроси“ на уебсайта ни, достъпен на адрес: https://www.vik-ruse.com/vaprosi. Писмени запитвания до дружеството следва да се изпращат на адрес: гр. Русе 7000, ул. „Добруджа“ № 6.

  • Проектиране, съгласуване на инвестиционни проекти и присъединяване към ВиК мрежата

Може да получите информация за документите, които е необходимо да подадете, като изпратите запитване на pto-uslugi@vik-ruse.com или като се обадите на тел. 082/501 510. Запитвания, отправени по телефона, се приемат всеки работен ден от 9:30 до 12:00 часа.

  • За да получите обща информация за дружеството, посетете уебсайта ни www.vik-ruse.com или се обадете на тел. 082/501 560.
  • Информация за аварии и планови ремонтни дейности може да получите на адрес: http://www.vik-ruse.com/Index.aspx.
  • За да подадете сигнал за повреда, посетете https://www.vik-ruse.com/saobshti-za-povreda или се обадете на тел. 082/820 182 и 0800 20 522.

Молим Ви да спазвате въведените противоепидемични мерки и да съдействате на служителите ни при изпълнение на техните задължения. Благодарим Ви за разбирането!

Екипът на „Водоснабдяване и канализация“ ООД – Русе