Скръбна вест – напусна ни д-р инж. Сава Савов
01 юли 2022

 

На 30.06.2022 г. ни напусна Сава Иванов Савов – дългогодишен управител на „Водоснабдяване и канализация“ ООД – Русе.

Д-р инж. Савов е роден на 11 април 1955 г. в с. Дебели рът, общ. Елена, обл. Велико Търново. Учи в Горна Оряховица, където получава специалност „Подемно-транспортни, строителни и пътни машини“. От 1977 до 1981 г. следва във ВИММЕСС – Русе (дн. Русенски университет „Ангел Кънчев“). След това работи в НПК „Ядрена техника“ – Плевен, „Дунарит“ –  Русе и 14 години –  в РУ „Ангел Кънчев“ като преподавател в катедра „Технология на машиностроенето и металорежещи машини“. От 1 май 2000 г. е началник на звено „РМЦ и Автотранспорт“ във „Водоснабдяване и канализация“ ООД – Русе, а на 15 март 2006 г. става управител на дружеството –  позиция, която заема до последния си час.

През целия си професионален път той беше отдаден на работата си, която вършеше със силно развито чувство за отговорност и дълг към Русе и русенците. Г-н Савов притежаваше редица качества, сред които ярко се открояваха инициативността, далновидността, решителността, целеустремеността и непоколебимата вяра в развитието.

Изгубихме един изключителен човек, който ни мотивираше с неподправения си оптимизъм и ни вдъхновяваше с критичното си мислене, което не търсеше проблеми, а възможности и решения.

Всички колеги и служители от „Водоснабдяване и канализация“ ООД – Русе изразяваме скръбта си от загубата на нашия уважаван ръководител и изказваме най-искрени съболезнования на семейството и приятелите на г-н Савов.

ПОКЛОН ПРЕД СВЕТЛАТА МУ ПАМЕТ!

Опелото ще се извърши на 04.07.2022 г. от 10:30 ч. в храм „Света Троица“ в гр. Русе.