ПРЕССЪОБЩЕНИЕ
04 февруари 2021

   
               

 

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

по проект „Изграждане на ВиК инфраструктура на обособената територия, обслужвана от „ВиК“ ООД - Русе“

 

На 03.02.2021 г. и 04.02.2021 г. в Централното управление на „Водоснабдяване и канализация“ ООД – Русе бяха проведени встъпителни работни срещи във връзка с предстоящото изпълнение на договори за реконструкция на ВиК мрежи в град Русе, която влиза в обхвата на проект „Изграждане на ВиК инфраструктура на обособената територия, обслужвана от „ВиК“ ООД Русе“.

 

   

 

В срещите взеха участие представители на „ВиК“ ООД – Русе, на звеното за управление на проекта и на избраните изпълнители в откритата процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет „Реконструкция на ВиК мрежи в гр. Русе с две обособени позиции: Обособена позиция № 1: Инженеринг на обект: „Етап I: Реконструкция на канализационни колектори и прилежащи водопроводи“, ДЗЗД „ВиК Русе 2020“, на  Обособена позиция № 2: Инженеринг на обект: „Етап II: Реконструкция на главни и второстепенни водопроводни клонове“, ДЗЗД „ВиК Средна кула 2019“, както и представители на ДЗЗД „КОНСОРЦИУМ СКАД“, с което е сключен договор за упражняване на строителен надзор и функции на инженер по ФИДИК за двата обекта.

 

   

 

Дневният ред на срещите включваше запознаване между страните, уточняване на методите за комуникация и дискусия по въпроси, свързани с инвестиционното проектиране. Управителят на „ВиК“ ООД – Русе, д-р инж. Сава Савов, изрази надежда, че със съвместни усилия работата ще бъде доведена до успешен край и че качеството на водоснабдителните и канализационните услуги на територията на град Русе ще бъде подобрено. Д-р инж. Савов подчерта необходимостта от отговорно отношение към работния процес, отлична координация между страните и спазване на сроковете, които ще бъдат заложени при съставяне на линейните графици за изпълнение на обектите, за да се ограничи максимално неудобството за гражданите по време на строителството. Представителите на избраните изпълнители заявиха, че съзнават отговорността към поетите ангажименти и изразиха увереност, че при добра координация и сътрудничество не би трябвало да има забавяне и проблеми в работата.

Проект „Изграждане на ВиК инфраструктура на обособената територия, обслужвана от “ВиК“ ООД – Русе“ се изпълнява с финансовата подкрепа на Кохезионния фонд на ЕС и държавния бюджет чрез Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“. Проектът е съфинансиран от Европейските структурни и инвестиционни фондове по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“ и „ВиК“ ООД – Русе.