Международен конкурс за фотография и рисунка, посветен на Световния ден на водата – 22 март
18 февруари 2020

Общински младежки дом – Русе съвместно с „ВиК“ ООД − Русе организира за тринайсета поредна година конкурс за рисунка и фотография, посветен на Световния ден на водата − 22 март.

Всяка година ООН задава актуална тема, свързана с проблемите при съхраняване и опазване на водните ресурси в световен мащаб. Темата за 2020 година е Водата и климатичните промени". Каним всички деца и младежи, които имат желание и обичат да творят, да се включат със своя творба по избор − рисунка или фотография.

Конкурсът е насочен изключително към младото поколение и акцентира върху осъзнаването на нуждата от опазване и умело управление на водния ресурс. Водата е в основата на нашето физическо съществуване, както и на нашия бит. Тя заема важно място в кръговрата на природата и е незаменимо благо. Конкурсът цели да подчертае нейната важност, затова приканваме младите хора да помислят върху темата и свободно да изразят своите идеи.

Авторите трябва да предадат творбите заедно със следната информация: три имена, адрес и телефон за обратна връзка, като рисунките и фотографиите могат да бъдат предадени лично или да се изпратят по пощата на адрес: гр. Русе, ул. „Райко Даскалов" № 2А, Общински младежки дом. Фотографиите могат да бъдат направени и с личен телефон и да се изпратят на електронния адрес на ОМД: yc.ruse@gmail.bg.

За повече информация прилагаме Статут, където можете да се запознаете с всички детайли за конкурса.

Краен срок за получаване на творбите: 16 март 2020г.

Конкурсът приключва с изложба, концерт и официално награждаване на отличените творби в Мол − Русе на 22 март 2020г.

Очакваме Вашите творби и Ви желаем вдъхновяващ творчески процес!